Виробничі підприємства розпочали підготовку до Великодня — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Виробничі підприємства розпочали підготовку до Великодня

«Хлібокомбінат» Бобринецького райспоживтовариства

У споживчій кооперації Кіровоградщини випікають хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби «Хлібокомбінат» Бобринецького райспоживтовариства та торгівельно-виробничий комплекс «Лідер». За час воєнного стану свою роботу виробничі підприємства не припиняли ні на день. Важливо відзначити, що вся продукція реалізується за довоєнними цінами, низка позицій з асортименту у крамницях системи відпускаються без торговельної націнки.

– Завдячуючи нашим захисникам, у цей непростий для всіх час, ми маємо можливість обстоювати міць нашої країни на своєму робочому місці. Попри війну, наш хлібокомбінат зберігає свої потужності, злагодженою командою (ніхто з наших працівниць не виїхав) ми продовжуємо пекти хліб та забезпечувати ним жителів Бобринецької та Кетрисанівської громад, – говорить голова правління Бобринецького райспоживтовариства Валентина Татарова. – Зазвичай хліб випікаємо вночі, а зранку наші водії завозять запашні буханці у кожне село, яке обслуговує Бобринецьке райспоживтовариство. На доставці задіяні чотири автомобілі. У цей період проблем із сировиною чи логістичних складностей не було, тож постачання свіжої випічки здійснювалося вчасно і без перебоїв ы у заклади торгівлі Компаніївського, Кіровоградського, Устинівського та Добровеличківського райспоживтовариств. Також щодня 50 хлібин передаємо силам територіальної оборони міста.

Як розповіла заступник директора «Хлібокомбінату» Бобринецького райспоживтовариства Любов Підкопайло, хліб та хлібобулочні вироби випікаються згідно з тими замовленнями, які ми отримуємо. За минулий місяць їх обсяг виробництва не зменшився.

–  Увесь асортимент залишився без змін: на підприємстві щодня виготовляється близько 50 найменувань хлібобулочних виробів. Але найпопулярнішими залишаються пшеничний хліб «Домашній», «Особливий», житній «Немирівський», батон «Улюблений» та нові різновиди, як наприклад, хліб «Тигровий» із запеченою рисовою скоринкою. Працює і кондитерський цех. Як раніше, наші кондитери випікають різноманітне печиво та прянички. Вони користуються найбільшим попитом. Звичайно, в асортименті є смачні тістечка, рулети, торти. А незабаром до нього додасться ще й великодній хліб, – говорить Любов Доміївна. – Усі підготовчі процеси розпочинаємо зі Страсного тижня. Тісто готуємо за традиційною класичною технологією – на опарах. Був час, коли ми у виробництво вводили й європейський варіант, втім традиційна пасочка найбільше смакує нашому споживачеві. Вона виходить дуже здобна та смачна. Її печемо кілька видів різної ваги 100, 250, 350 та 500 г. А ще відмінним доповненням великоднього столу є маленькі святкові кекси. Їх ми фасуємо у фірмові красиві упаковки. Перш ніж потрапити на прилавки крамниць, духмяні пасочки будуть освячені священиком на підприємстві.

Торгівельно-виробничий комплекс «Лідер» підприємства «УМОТБ»

Про виробничий процес напередодні Великодня також розповіла начальник виробництва торговельно-виробничого комплексу «Лідер» Кіровоградської Облспоживспілки Тетяна Раславцова:

– У цей тривожний час ми маємо бути сильними на усіх фронтах, зберігати спокій і робити те, що вміємо найкраще. Кондитерський цех «Лідер» працює у штатному режимі, виготовляє хлібобулочну та кондитерську продукцію, а наразі готує пасхальний асортимент. У такий спосіб ми намагаємося хоч трішки створити святкового настрою, адже Великдень є одним із найочікуваніших свят багатьох християн. Воно завжди вважалося святом добра, радості та надії, символізувало перемогу добра над злом, а нині ми маємо велику надію, що перемога України буде дуже скоро, – говорить Тетяна Антонівна. – Цьогоріч на підприємстві будуть випікатися вже знайомі види великодніх кексів: паска «Святкова», «Королівська» та «Дитяча». Найбільший обсяг у нашому виробництві займає пасочка «Святкова». Вона має класичний смак, адже печемо її з дотриманням старої рецептури, як готували ще наші мами та бабусі. «Королівська» помітно вирізняється своїм оригінальним святковим декором та особливим смаком, який надає апельсинова, лимона цедра, та зацукровані фрукти. А от найменшим нашим покупцям ми пропонуємо пасочку «Дитяча» – з шоколадними краплинками та арахісом. Впевнені, що наші вироби стануть справжньою окрасою кожного святкового столу!

Scroll To Top