Виробнича галузь системи споживчої кооперації Кіровоградської області об’єднує підприємства з різносторонніх видів діяльності – це випічка хліба, хлібобулочних, кондитерських виробів, переробка риби соленої та копченої.
Підприємство "Хлібокомбінат" Бобринецького райспоживтовариства є одним з найпотужніших в кооперативному виробництві. У середньому за місяць випікається до 70 найменувань хліба та хлібобулочних виробів. Кондитерським цехом виробляється близько 60 видів продукції – печиво, пряники, тістечка та торти.
Підприємство "Хлібокомбінат" Олексадрівського райспоживтовариства
Технологічна служба підприємства постійно працює над оновленням та розширенням асортименту. За рахунок впровадження у виробництво густих молочнокислих заквасок, житньо-пшеничні сорти хліба значно відрізняються смаковими властивостями. Окремі види хліба виробляються з використанням нетрадиційної сировини, вирізняються зовнішнім виглядом – поверхня оздоблена духмяними сумішами.
Торгівельно-виробничий комплекс "Лідер" підприємства "УМОТБ"
На потужностях «Універсальної міжрайонної оптово-торгівельної бази» працює торгівельно-виробничий комплекс «Лідер». В основі діяльності підприємства – виробництво здобного пісочно-відсаджувального печива та його глазурування, потужністю 1 тонна виробів на добу. Крім того, виробляються бісквіти, кекси, рулети, тістечка та торти. Всього на підприємстві налічується до 100 видів продукції, яка розфасовується у власну фірмову упаковку від 0,5 до 3,0 кг.
16 найменувань кондитерських виробів присвоєно штрих-коди, що постачаються у мережу супермаркетів. Постачання здійснюється не лише в райони області, а й за її межами (Київ, Біла Церква, Первомайськ, Одеса).
Кондитерський цех «Лідер» двічі є лауреатом обласного конкурсу якості «Кращі товари Кіровоградщини», а його продукції присвоєно знак якості Держспоживінспекції України та Укоопспілки.