У селі Золотарівка світловодські кооператори відкрили сучасний магазин — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

У селі Золотарівка світловодські кооператори відкрили сучасний магазин

Останнім часом значно покращилась фінансово-господарська діяльність Світловодського райспоживтовариства. І, безумовно, неабияка в цьому заслуга його очільника Світлани Воробйової, яка попри економічні обставини разом із своєю командою продовжує перетворювати звичайні сільські крамниці на сучасні «Сoop-маркети».

До прикладу взяти хоча б крамниці, що знаходяться у селах Григорівка, Микільське, Глинськ та Федірки. А нещодавно, напередодні Міжнародного дня кооперації, світловодські кооператори зробили особливий подарунок для жителів Золотарівки (населення близько 400 осіб), відкривши сучасний торгівельний заклад. На урочистому відкритті червону стрічку перерізали голова правління Світловодського райспоживтовариства Світлана Воробйова та голова Микільської сільської ради Володимир Щукін.

– Деякий час цей магазин знаходився в оренді, після його закриття місцеві жителі втратили можливість скуповуватись у рідному селі, і щоб придбати хоча б товари першої необхідності йшли до кооперативного магазину, що знаходиться за 5 кілометрів у сусідньому селі, – розповідає пані Світлана. – Ми вирішили посприяти з відкриттям торгового закладу, і почали із його повномасштабного осучаснення. Ремонтні роботи тривали кілька місяців: зробили стелю, стіни, облицювали плиткою підлогу, естетично оформили сходи, придбали нове торгове обладнання, встановили піч тривалого горіння «Булер’ян». Облаштували залу так, щоб покупці мали вільний доступ до товарів і обслуговування здійснювалося не лише через прилавок. На майбутнє маємо ще декілька ідей щодо удосконалення торгівельного об’єкту.

Якщо раніше у Золотарівці не було навіть де хліба купити, то тепер до уваги відвідувачів значний асортимент продуктів. Є відділ із непродовольчою групою товарів: від побутової хімії до господарського інвентаря. Світлана Полякова, економіст, голова об’єднаного профкому Світловодського райспоживтовариства, запевнила, що перелік  товарів буде розширюватись, змінюватись залежно від побажань місцевого населення. Це питання буде тримати на постійному контролі продавець Світлана Плотнікова, яка вже має досвід роботи як і в торгівельній галузі, так і в системі споживчої кооперації. Враховуючи її ініціативність, компетентність та відданість справі їй довірили господарювання у новій крамниці.

Від імені місцевих жителів вдячність кооператорам за зразковий магазин висловив голова Микільської сільської ради Володимир Щукін.

– Як і раніше споживча кооперація залишається надійним партнером для сільського населення, правління райспоживтовариства на чолі із Світланою Георгіївною швидко та якісно відреагувало на наше прохання та подарувало можливість купувати товари першої необхідності не покидаючи межі села, – відзначив Володимир Климович. – Запропонований асортимент нас приємно вразив та перевищив всі наші очікування.

Scroll To Top