У ККФКЕіП імені М.П. Сая поновили дистанційне навчання — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

У ККФКЕіП імені М.П. Сая поновили дистанційне навчання

Кіровоградщина належить до однієї з 13 областей, де відновили освітній процес найпершими. Як повідомила заступник директора з навчально-методичної роботи Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права імені М.П.Сая Оксана Панченко, навчання у кооперативному освітньому закладі проходить у дистанційні формі на базі платформи Google Classroom для усіх курсів і спеціальностей.

Був час, коли дистанційне навчання застало нас зненацька і ми не знали з чого починати, та сьогодні в організації освітнього процесу за дистанційною формою уже маємо достатньо досвіду та практичних напрацювань, – говорить Оксана Петрівна.  – Усі заняття проводяться згідно з розкладом, виключення – коли лунають оголошення повітряної тривоги. Систематично відвідують пари більше як 90% студентів. За ці два тижні ми опрацювали та наздогнали увесь пропущений матеріал. Якщо студентам не вдається підключитися через слабкий інтернет-зв'язок або з інших причин надсилаємо завдання для письмової роботи. Добре розуміємо, що не всі здобувачі освіти можуть вчасно долучитися до онлайн-занять. У кожного є свої причини на це, як наприклад, залученість у волонтерську роботу чи перебування за кордоном. До слова, двоє наших студентів приєдналися до територіальної оборони, але хлопці включаються у навчання по можливості – за скоригованим графіком. Також Кіровоградський кооперативний фаховий коледж економіки і права імені М.П.Сая відкриває безкоштовно всі свої онлайн-курси для навчання студентів із територій, на яких ведуться активні бойові дії. Потроху починаємо проводити профорієнтаційну роботу. Актуальна інформація про особливості підготовки фахівців за спеціальностями вже з’явилася на нашій сторінці у Фейсбук. Ми щиро віримо, що наступний навчальний рік обов’язково проходитиме під мирним небом. Зараз головна мета для всіх нас – бути корисними для нашої України.

За словами Оксани Петрівни, у вільний від роботи час, співробітники коледжу долучаються до плетіння маскувальних сіток, збирають ліки, їжу, речі для військових та внутрішньо переміщених людей. Кіровоградська область продовжує приймати людей переважно з тих міст, які зараз під ворожим обстрілом. Понад 300 осіб знайшли тимчасовий прихисток у гуртожитку кооперативного коледжу, для багатьох переселенців свої двері відчинили готелі підприємства « Застава» та «Інгул».

З початку війни низка кооперативних закладів громадського харчування направили свої потужності на волонтерство та залишаються відкритими для відвідувачів. Так, готельно-ресторанний комплекс «Козацька Застава» вирішив готувати гарячу їжу для солдатів, які стоять на захисті Кропивницького. Щодня «Хлібокомбінат» Бобринецького райспоживтовариства передає силам територіальної оборони свіжий хліб та іншу випічку власного виробництва.

Дбають про харчування військових, загонів територіальної оборони на місцях, допомагають продовольством у ресторанах та кафе Бобринецького, Компаніївського, Новоукраїнського, Добровеличківського, Знам’янського райспоживтовариств та Новомиргородського споживчого товариства «Златопольське».

– Ресторан «Колос» лишався відкритим з перших днів війни та відвідувачів зараз не багато. Ми розуміємо, що людям нині непросто, тому кожен намагається хоч якось заощадити, – говорить голова Новомиргородського споживчого товариства «Златопольське» Людмила Звіревич. – У такий скрутний для нашої держави час, ми не можемо сидіти вдома і нічого не робити. Наш фронт – це наше робоче місце. Щодня наші працівниці ліплять вареники з картоплею, сиром, готують млинці з різними начинками, потім заморожуємо вироби та передаємо для хлопців з місцевого загону територіальної оборони. Ми працюємо, щоб наші захисники були ситі. В такий спосіб намагаємося підтримати їх, допомогти нашій країні і хоч трохи наблизити перемогу над російським агресором. Віримо, що вона не за горами. З нами правда, і перемога буде за нами!

Scroll To Top