На базі Кіровоградського райспоживтовариства відбувся семінар-огляд — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

На базі Кіровоградського райспоживтовариства відбувся семінар-огляд

Днями, 28 вересня, пройшов обласний семінар-огляд з метою покращення комерційної роботи та ефективності господарювання. Цього разу свої напрацювання щодо розбудови конкурентноспроможної мережі репрезентувало Кіровоградське райспоживтовариство на чолі з головою правління Лідією Кліщевською.

У роботі семінару взяли участь заступник Голови Правління Григорій Трикозенко, начальник відділу організації роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та платних послуг Олексій Гребенюк, спеціалісти апарату Споживспілки, голови правлінь райспоживтовариств, райспоживспілки.

 

До уваги учасників заходу було підготовлено насищену програму: ознайомлення з окремими об’єктами роздрібної торгівлі, ресторанного господарства, як в сільській місцевості, так і в обласному центрі, участь у 43-му Всеукраїнському святі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Семінар було розпочато з огляду нещодавно відремонтованої кооперативної крамниці у селі Шевченкове. Не припиняючи торгівлю, протягом двох тижнів у магазині здійснювалися ремонтні роботи. У модернізацію закладу було інвестовано більше 30 тисяч гривень. 

На прикладі роботи маркету, що знаходиться в обласному центрі,  керівництво Кіровоградського райспоживтовариства запропонувало модель ефективного використання торгівельної площі. Менше тижня у маркеті працює новий торгівельний відділ «Форнетті» з широким асортиментом виробів з листкового та дріжджового тіста. Кількість найменувань виробів – близько 30-ти одиниць. Серед них піца, твіст, ватрушки, слойки, рулети з начинкою на будь-який смак.

Торгівельна точка відзначається привабливим оформленням, виконаним у фірмовому стилі «Форнетті». «Відділ гарячої випічки оснащений пічним обладнанням, – говорить голова правління Кіровоградського райспоживтовариства Лідія Кліщевська, – це дозволяє  нам забезпечити безперервний процес випікання продукції та обслуговування значної кількості покупців». 

На завершення семінару учасники ознайомилися з роботою магазину «Маркет» та кафе «Корчма» у селі Аджамка. Населення Аджамки становить понад 3500 тисяч жителів, тому кафе ніколи не буває порожнім. Великою популярністю користується тут і кооперативний маркет, що задовольняє всі потреби місцевих мешканців. Маркет, устаткований касовими апаратами та діє за принципом самообслуговування.

Щодо закладу ресторанного господарства, то особливістю кафе є український народний стиль. Концепція народності закладена у назві закладу «Корчма», в інтер’єрі головної зали та окремих Vip-кімнат і насамперед кухні. Меню складається переважно із традиційних страв української кухні. До семінару фасад обох закладів був оновлений відповідно стандартів фірмового стилю споживчої кооперації України.


Спілка споживчих товариств Кіровоградської області продовжує роботу, щодо приведення закладів торгівлі, ресторанного господарства до конкурентноспроможної мережі. До кінця цього року планується проведення обласних семінарів на базі Бобринецького та Компаніївського райспоживтовариств.

Scroll To Top