Кооператори Кіровоградщини визначили пріоритети реформ — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Кооператори Кіровоградщини визначили пріоритети реформ

На захід були запрошені члени Правління та Ради Споживспілки, голови правлінь районних споживчих товариств, керівники кооперативних організацій і підприємств області. Також у роботі зборів Ради взяв участь і виступив перший заступник Голови Правління Укркоопспілки, Голова ЦК профспілки працівників споживчої кооперації України Володимир Левицький.

Зі звітною доповіддю виступив Голова Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області, заслужений працівник сфери послуг України Петро Петрушевський. Виступаючи, Петро Григорович зупинився на аналізі господарсько-фінансової діяльності за 2015 рік та окреслив завдання щодо подальшого її розвитку в 2016 році. Він, зокрема, зазначив, що минулий рік для кооператорів області відзначений напруженою роботою, пошуком ефективних методів господарювання, певними досягненнями, але, на жаль, і складними проблемами.

– Ми, як і раніше, дбаємо про розвиток усіх кооперативних галузей. Можливо, ще вчора нам вдавалося – це краще. Кризові явища, які диктує нам час, скоріше розглядаю, як гальма для споживчої кооперації, а ніж можливості, – наголосив Петро Григорович, – але навіть в таких неоднозначних та буремних умовах нам вдалося втримати ситуацію та набутий роками авторитет, продовжувати нарощувати обсяги та потужності, працювати на позитивний результат.

Як і раніше, пріоритетним напрямком подальшого розвитку обласної кооперативної системи залишається зростання ефективності використання матеріально-технічної бази, оновлення і приведення закладів торгівлі та ресторанного господарства до конкурентоспроможного стану. Також була з акцентована увага і на покращенні організації комерційної роботи, розширенні переліку послуг, що надаються кооперативними магазинами, контролю за ціноутворенням.

Незважаючи на складні реалії сьогодення на передових позиціях у системі залишаються Бобринецьке, Компаніївське, Долинське, Устинівське райспоживтовариства та Маловисківська райспоживспілка. Непогані результати роботи також демонструють кооперативні організації Гайворонського, Світловодського, Ульяновського районів.

У ході обговорення доповіді власним досвідом, набутим у звітному році, поділилися голова правління Компаніївського райспоживтовариства Микола Жученко, голова правління Маловисківської райспоживспілки Валентин Щербаченко. Про минулорічні здобутки, шляхи вирішення існуючих проблем, зважаючи на соціально-економічну напругу в країні, також говорила голова обласного комітету профспілки працівників споживчої кооперації Галина Калюжна.

Окрім того, на порядку денному було розглянуто баланс Спілки споживчих товариств Кіровоградської області за 2015 рік та висновки по ньому ревізійної комісії Споживспілки, обговорено і інші питання.

Scroll To Top