Гуртуємося та підтримуємо один одного — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Гуртуємося та підтримуємо один одного

– Йде десятий день боротьби з російськими загарбниками. На Кіровоградщині, у центрі України, ситуація більш-менш спокійна, але ми не втрачаємо пильності. Наше завдання – бути максимально згуртованими і готовими щомиті допомагати місцевим жителям, переселенцям та Українській армії, – говорить Голова Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області Петро Петрушевський. – З метою координації та злагодженості дій у Споживспілці створили оперативний штаб. Ми щодня на своїх робочих місцях, перебуваємо у постійному контакті з керівниками кооперативних організацій та підприємств області, з органами місцевої влади.

Як розповів Петро Петрушевський, у посиленому режимі здійснює свою діяльність хлібокомбінат Бобринецького райспоживтовариства. Виробниче підприємство має достатній запас сировини, тому продовжує випускати хлібобулочну продукцію у повному, необхідному для населення, обсязі. Було прийнято рішення у системних крамницях хліб кооперативного виробництва відпускати без торговельної націнки. Що стосується торгівельно-виробничого комплексу «Лідер» та закладів торгівлі, вони працюють у звичайному режимі, але графік роботи може змінюватися залежно від ситуацій. Наразі маємо значний резерв продуктів та товарів повсякденного попиту, товарознавчі служби вживають всі можливі заходи, щоб постачання товарів здійснювалося вчасно та без перебоїв.

– Коли на «порозі» твоєї держави стоять ворожі війська залишитися осторонь цих подій неможливо. Кожен по-своєму намагається бути корисним, допомогти та зробити свій внесок, захищаючи та підтримуючи свою країну, – розповідає заступник голови правління Споживспілки Вячеслав Будкевич. – Прикладів згуртованості та злагодженості у споживчій кооперації чимало. До слова, коли у Новомиргороді почалися проблеми з подачею води, новомиргородські кооператори змогли акумулювати наявні ресурси та організувати забір води через свердловину і її розвозку містом, насамперед до закладів громадського харчування.

Свій кухонний фронт боротьби розгорнули у Компаніївському райспоживтоваристві та Новомиргородському споживчому товаристві «Златопольське»: на базі закладів ресторанного господарства «Вікторія», «Колос» почали безкоштовному готувати їжу для військових, патрульних та терооборонців. Допомагали в облаштуванні блокпостів, а також пальним, продуктовими наборами та посудом для територіальної оборони і у Гайворонському райспоживтоваристві.

– З перших днів повномасшабної війни українці об’єдналися як ніколи. На Гайворонщині люди, зокрема і працівники райспоживтовариства, організували цех з виробництва різноманітних страв довготривалого зберігання для Української армії, – розповідає голова правління Гайворонського райспоживтовариства Людмила Горбатюк. – За три дні роботи було закрито близько 1200 банок тушонки. Наші люди не лише допомагали домашніми харчами, а й особисто долучалися до приготування страв.

Долучаються до добрих справ і в Новоархангельському райспоживтоваристві. Тут у кожній кооперативній крамниці організували пункти збору товарів продовольчої та непродовольчої групи першої необхідності для забезпечення підрозділів територіальної оборони. Також зусиллями колективу Новоархангельського  райспоживтовариства та її голови правління Наталії Слокви була сформована гуманітарна допомога з продуктами, речами та засобами гігієни для переселенців з інших регіонів нашої держави.

Не залишили кооператори поза увагою і питання облаштування укриттів. Так, свої підвальні приміщення для схову людей в період повітряної тривоги відкрили підприємство «Універсальна міжрайонна оптово-торговельна база» та Кіровоградський кооперативний фаховий коледж економіки і права імені М.П.Сая. Спільними стараннями працівників споживчої кооперації та небайдужих громадян в обласному центрі з’явилися надійні укриття. Вони готові для перебування людей та забезпечені усім необхідним.

Scroll To Top