До Масляної студентсво КККЕіП імені М.П. Сая організувало виставку-ярмарок із випічки млинців — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

До Масляної студентсво КККЕіП імені М.П. Сая організувало виставку-ярмарок із випічки млинців

Не вперше, а за доброю традицією Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П. Сая у навчальному закладі організували виставку-ярмарок із випічки млинців. Студенти продемонстрували неймовірну синергію їжі та музики, саме у такому поєднанні проводжали в цьому році найлютішу пору року та зустрічали довгоочікувану весну.

Дане свято, об’єднало студентів різних курсів та відділень, викладачів, які допомагали своїм навчальним групам формувати святкову експозицію, сервірувати стіл. Всі, як один, робили ставку на етнічність, використовуючи вишиті рушники, дерев’яні ложки, глиняний посуд.

Родзинкою свята стало частування млинцями – круглими, гарячими, золотистими, схожими на небесне світило. За язичницькими віруваннями, вважалося, що людина, яка скуштувала млинець на Масляну, отримає частину сили та могутності від Сонця. А тому, скуштувати їх мав змогу кожен охочий, при цьому обравши з відповідною начинкою на свій смак.

Представлено їх було близько 20 різновидів, як і солодкі, так і солоні. З медом, варенням, шоколадною начинкою, творогом із ізюмом та курагою, начинені м’ясом та грибами.

Наскільки весело і багато відсвяткуєш Масляну та щедро нагодуєш гостей, настільки благополучним і ситим буде майбутній рік, в цьому переконані майбутні фахівці. Тому вирішили не обмежуватися лише млинцями, а приготували і інші страви, як наприклад, українські вареники.

– Готуючись до заходу, ми вирішили «погуглити» в Інтернеті та ознайомитися з традиціями відзначення Масляни, – розповідає Дмитро Іванов, студент навчальної групи ФК-30. – Різні області України мають свої поширені та яскраві традиції, є регіони для яких більш характерне частування варениками, ніж млинцями, а моя група прийняла рішення всі смачні страви поєднати на нашому святі, додавши ще пироги та оладки, бублики та пряники.

За словами куратора навчальної групи ФК-30 Наталії Чиглінцевої, саме Дмитро є автором шоколадних капкейків з надписом «Сая», а цьогоріч до Масляни він приготував оригінальний пиріг «Сая» (кожна літера спеціально була випечена із тіста). Окрім того, він також виготовив млинці із їстівними зображеннями сови та кота. Ніхто із присутніх не міг оминути увагою таку цікаву кулінарну роботу.

Захоплювали не лише смакові якості страв та їх різноманітність, а й загальна атмосфера, народний лейтмотив: студенти були одягнені в українські національні костюми, зокрема вишиванки, футболки з патріотичними прінтами, яскраві стрічки та віночки, прикраси доповнювали кожен дівочий «look», підкреслюючи індивідуальність та неповторність національного вбрання.

Студентство досягло поставленої мети, створивши щедру та позитивну атмосферу у стінах навчального закладу. Підійшовши до організації комплексно, вдалося створити творчий діалог про їжу як феномену національної кулінарії та традицій – надбань духовності народу.

Scroll To Top